снимка Start-photo

Над 600 борци от 53 държави ще се борят на световното в София

23 July 2019
Автор: start-photo.bg

Над 600 борци от 53 държави идват за световното първенство по борба за кадети и кадетки, което ще се проведе в София между 29 юли и 4 август в "Арена Армеец". Гост на първенството ще бъде президентът на Международната федерация по борба (UWW) Ненад Лалович. На 30 юли от 10 часа сърбинът ще даде пресконференция в залата. 


Първите чуждестранни състезатели вече пристигнаха на подготовка у нас. Класиците тренират с връстниците си от Саудитска Арабия в Сливен. Там са и кадетките с представителките на Тунис. А кадетите в свободния стил се подготвят с македонците в Тетевен. 

Наред с първите сили в световната борба - Русия, САЩ, Турция, Иран, Азербайджан, Армения, у нас пристигат и екзотики - от островната страна Микронезия, Гвинея - Бисау, Сиера Леоне. 

Най-големите ни надежди за титлата са свързани с Едмонд Назарян, който вече два пъти покори европейския връх в класическия стил, а миналата година остана трети на мондиала. Сега синът на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян ще се бори в по-горната категория до 51 кг.

Водещо новини