14-годишна с историческо постижение за българския конен спорт

24 July 2019
Автор: start-photo.bg

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС Ая Митева, която завоюва първи медал от европейски първенства в 105-годишната история на българския конен спорт.

Нашата състезателка и нейния кон Сиек каро Ас спечелиха бронзовото отличие от Европейското първенство по прескачане на препятствия за юноши и девойки в холандския град Зуидволде, като преди нея останаха само шампионката Тиара Блайхер (Германия) и завършилата на второ място Ема Бокен (Холандия).

14-годишната Митева е едно от трите деца от общо 120-те, които не допуснаха грешка по трасето на тридневния шампионат.
„Поздравявам те за историческия успех и за това, че прославяш цветовете на България. Сигурен съм, че те чакат още по-големи успехи“, заяви Красен Кралев.

Ая Митева запозна спортния министър с бъдещите си планове и предизвикателствата пред нея. В момента тя се подготвя за предстоящото през септември в Истанбул Балканско първенство, където ще преследва още успехи. Малката състезателка благодари на министър Кралев за уважението и му подари нейна снимка с послание и автограф.

На срещата в ММС присъстваха още председателят на Българската федерация по конен спорт Тодор Гергов и треньорът на Ая – Стоица Аргилашки, който също получи почетен плакет от Кралев.

Водещо новини