снимка Костадин Андонов

Легендата в борбата Армен Назарян: Искам поне 2-3 олимпийски квоти

01 February 2020
Автор: start-photo.bg

Треньорът на националния отбор по класическа борба Армен Назарян постави сериозни цели за предстоящите олимпийски квалификации. Той поиска минимум две или три квоти от състезателите.

“Желанието ни е поне за толкова участници на в Токио, призна пред “България Днес” легендата. - Ще е по-добре и още повече да спечелим. Ако момчетата не успеят да вземат, ще взема аз да облека трикото.”

Шегите на Назарян приключват на тренировъчния тепих в Тетевен. В следващите няколко дни най-добрите български класици ще насочат подготовката си за европейското първенство в Рим (Ит).

“Момчетата са много добре. Нямаме контузии, само няколко борци пипнаха грип, но се оправят, разказа Назарян. - Имам съмнение за титулярите само в едно категория. Ще направя преборване между Даниел Александров и Светослав Николов в категория до 82 кг.”

Назарян ще разчита на доказани имена като Айк Мнацаканян, Тарек Абделслам, Кирил Милов и капитана Иво Ангелов.

“Отиваме с цял отбор на европейското първенство, призна Назарян. - Има още да работим върху формата.”

Двукратният олимпийски шампион тренира и своя син Едмонд Назарян, който миналата седмица дебютира при мъжете по впечатляващ начин. 18-годишният талант стана държавен шампион и дори взе специален приз за най-добър борец.

“В момента се готви с нас. Ако се чувства добре, ще го пуснем на европейското първенство, защото за него няма кой знае колко турнири, добави Армен Назарян. - Не бързаме с него. Важното е да свиква с мъжете.”

Водещо новини