Зам.-министър Андонов и спортни легенди откриха фотосалон “Старт Фото София”

04 February 2020
Автор: start-photo.bg

Зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов откри петото издание на международния фотосалон “Старт Фото София” в галерия „Академия“ на Националната художествена академия в столицата. От 3 до 7 февруари желаещите могат да разгледат над 100 фотографии, подбрани от над 1800 предложения. В конкурса участваха 176 автори от 30 страни.

 

Събитието е единствено по рода си в България поради наличието на раздел „Спорт“. С включването на спортната тематика в толкова престижен салон организаторите от „Старт Фото“ – Бончук Андонов и Костадин Андонов показват тясната връзка между спорт и култура.   

 

“Поздравявам Бончук и Костадин Андонови за усилията, които полагат не само в спортната фотография, но и за това всеки един от нас да може да се докосне до това изкуство ”, заяви зам.-министър Андонов при откриването на фотосалона. Той връчи наградата в раздел “Цветна фотография” на българския фотограф Явор Мичев.

 

Сред гостите в първия ден на “Старт Фото София 2020” бяха знаменити български спортисти и ръководители като президента на Европейския съвет по борба и вицепрезидент на Международната федерация по борба Цено Ценов, генералния секретар на БОК Белчо Горанов, ректора на НСА „Васил Левски“ Николай Изов, вицепрезидента на Българската федерация по волейбол Борислав Кьосев, Боян Радев, Александър Томов, Армен Назарян, Едмонд Назарян, Таня Богомилова, Петкана Макавеева, Ваня Дерменджиева, Надка Голчева, Димитър Златанов, Здравка Йорданова. Те се включиха в награждаването на победителите в конкурса.

 

Фотосалон „Старт Фото“ се организира под патронажа на Столична община и е в партньорство с Българския олимпийски комитет, Международната федерация за фотографско изкуство, Национално сдружение фотографска академия България „Янка Кюркчиева“, Международна федерация по борба и Европейски съюз по борба.

Водещо новини