Българската борба изпраща поредна успешна година

30 December 2020
Автор: start-photo.bg

Българската федерация по борба раздаде традиционните си годишни награди, които отидоха при най-изявилите се състезатели през трудната 2020-а. Генералният спонсор на федерацията „Литекс Комерс“ награди с парични премии медалистите от големи първенства и техните треньори.

 

На европейското първенство за мъже и жени в Рим националите ни спечелиха общо 6 медала, като злато донесоха Миглена Селишка, Мими Христова, както и Едмонд Назарян при класиците. При жените сребро отвоюва Биляна Дудова, а Тайбе Юсеин стигна до бронза. Даниел Александров затвърди силната изява на класиците със сребърно отличие.


В епилога на годината на световната купа в Белград, която замени световното първенство, тимът ни се върна с 5 медала – злато на Юлияна Янева и 4 бронза на сметката на Миглена Селишка и Мими Христова при жените, и Георги Вангелов и Ахмед Батаев в свободния стил.

„За нас е удоволствие да раздаваме тези награди в края на годината, които са плод на много труд - заяви на церемонията бизнесменът Данаил Ганчев. - Пожелавам на всички догодина да се върне нормалният начин на живот, да имаме повече квоти и медали.“

Селекционерът на националния отбор за жени Петър Касабов благодари на „Литекс Комерс“, че винаги са плътно до състезателите и от 3 десетилетия винаги са помагали за успехите.


Водещо новини