Министър Кралев награди медалистите от световното първенство по борба

06 November 2018
Автор: start-photo.bg

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети на ММС медалистите от Световното първенство по борба, което се проведе от 20 до 28 октомври в Будапеща.

 

В унгарската столица родните състезатели спечелиха четири медала – 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов, а страната ни се нареди на 6-о място в класирането по отличия. Световна титла за България донесе Тайбе Юсеин (кат. до 62 кг), сребърни медали завоюваха Биляна Дудова (кат. до 57 кг) и класикът Кирил Милов (кат. до 97 кг), а бронз, също в класическия стил, спечели натурализираният арменец Айк Мнацаканян (кат. до 72 кг).

 

Плакети от министър Кралев получиха и старши треньорите на жените Петър Касабов и на класическия стил Армен Назарян, както и техните помощници.

 

„Благодаря на състезателите, треньорите, техните помощници и на ръководството на федерацията за добре свършената работа. От години не сме имали толкова много медали. Зарадвахте българите, които оцениха постиженията Ви. След успешното представяне и на Европейското първенство, борбата изпраща една добра година“, каза министър Кралев.

 

Президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов, треньорите и състезателите благодариха на министъра за подкрепата, която оказва на тяхната федерация.

 

„Искам да изкажа благодарности към Вас и към Министерството на младежта и спорта за подкрепата и доверието, което ни гласувате. Каквото поискахме, ни осигурихте. Имахме лагери на „Спорт палас“, на Белмекен, в Япония. Надявам се и в бъдеще да продължим да оправдаваме Вашето доверие“, обърна се към Кралев старши треньорът на женския национален отбор Петър Касабов.

 

На срещата в кабинета на министъра присъства и президентът на Европейския съвет по борба и вицепрезидент на Международната федерация по борба Цено Ценов.

Водещо новини