снимка Костадин Андонов

Красен Кралев: Българската женска борба е на световно ниво

12 April 2019
Автор: Спортал

Българската школа е на световно ниво, заяви спортният министър Красен Кралев след трите финала на родни състезателки на европейското първенство по борба в Букурещ. Той добави, че отличните резултати са постигнати от сърцати момичета и талантлив треньор в лицето на Петър Касабов.

"Изключително щастлив съм, защото българската женска борба отново печели медали. Меги и Ева също имаха шансове да вземат златото, а Биляна не даде нито една точка на противниците си през целия шампионат. Имаме шансове утре за бронз от Мими Христова и Тайбе да се пребори за златото. Тя е в невероятна форма и е една от най-добрите състезателки в световен мащаб в женската борба. Имаме много силна школа и благодаря на Петър Касабов. Вижда се, че когато си трудолюбив, можеш да постигаш резултати", заяви спортният министър в интервю за БНТ.

"Имаме много млади състезатели, а принос за това имат и треньорите, които тренират кадетите. Имаме школа, която е на световно ниво. Не знам как вървят точките за отборно класиране, но ако Тайбе вземе титлата, може би ще изпреварим украинките. Между нас и тях е отборната битка", продължи Красен Кралев.

"Можем само да се гордеем от показаното в Букурещ. Имаме сърцати момичета и изключително талантлив треньор", добави той.

Водещо новини