снимка Костадин Андонов

Принц Албер покани Стоичков

08 May 2019
Автор: в. "Труд"

Принц Албер, князът на Монако, покани Христо Стоичков в своя отбор за традиционния благотворителен мач на 21 май. За 27-и път на стадион „Луис II” звезди от футбола и Формула 1 се събират, за да покажат съпричастност срещу бедността по света. В своя отбор, на който е капитан, принц Албер включи още големи звезди като Франческо Тоти, Сони Андерсон, Пиерлудижи Казираги, Людовик Жюли и Ян Колер. Сред тях ще е и един от четиримата световни шампиони от Формула 1 – отказалият се вече германец Нико Розберг.

 

В състава на съперниците има много повече легенди от пистата. Ще играят бившите световни шампиони Себастиян Фетел, Кими Райконен и Фернандо Алонсо, както и други актуални участници в най-популярния автомобилен спорт - Даниил Рикардо, Карлос Сайнц, Данил Квиат и Серхио Перес.

 

Принц Албер за втори път кани Стоичков на голямо събитие. През септември 2007 година Камата получи приза „Златен крак“ и остави своя отпечатък в Алеята на славата. Сега най-големият български футболист е и най-великото име от плеядата бивши играчи – единствен носител на „Златната топка“. След мача принц Албер събира всички звезди на парти в баровския хотел „Мариот“.

 

Автор: в. "Труд"

Водещо новини