снимка Костадин Андонов

Агентът на Джошуа заговори за среща с Пулев през декември

10 May 2019
Автор: start-photo.bg

Кубрат Пулев може да получи втори шанс за среща с Антъни Джошуа и то още до края на тази година. Шансовете за подобна битка се увеличават и това беше потвърдено от мениджъра на световния шампион на IBF, WBA, WBO и IBO Еди Хърн.

 

Кобрата и британецът трябваше да се изправят един срещу друг през октомври 2017 година, но Пулев се контузи две седмици преди насрочената дата и сблъсъкът пропадна.

 

Сега промоутърът на Джошуа разкри кои са четирите опции пред клиента му за мач през ноември или декември. Тяхна основна цел е шампионът на WBC Дионтей Уайлдър.

Ей Джей ще защитава коланите си срещу Анди Руис на 1 юни в “Медисън Скуер Гардън” в Ню Йорк. Уайлдър пък ще има задължителна защита срещу Доминик Бризийл на 18 май в Бруклин.

 

“Джош ще се бие на 1 юни и след това през ноември-декември. Именно тогава искаме да се състои мачът с Уайлдър”, споделя Хърн пред “Скай Спортс”.

 

“Нещата, което чуваме от техния лагер обаче не са много окуражаващи за нас, че този мач ще се проведе”, добави той.

 

Ако Хърн не получи Уайлдър, той ще погледне към другите алтернативи, като Александър Усик, Дилиън Уайт или малко вероятния вариант Тайсън Фюри, който е обвързан с конкурентна телевизия.

“Разочароващо е, защото Джошуа иска да се бие в големи мачове, но какво можем да направим. Можем просто да продължим да печелим. Разбрахме, че Усик се е контузил и няма да се бие на 25 май, но той ще бъде задължителен претендент, така че боят може да се случи през декември. Или пък с Дилиън Уайт, който първо трябва да победи Оскар Ривас. Може би Джош ще се бие с Тайсън Фюри, може би ще предпочете задължителния претендент на IBF Кубрат Пулев. Всичко може да се случи. Наистина най-важното нещо за тези четирима боксьори е просто да спечелят следващите си боеве, защото в тази дивизия всичко е възможно”, заяви още Еди Хърн.

Водещо новини