снимка Костадин Андонов

Даниел Асенов и Станимира Петрова с медали от игрите в Минск

26 June 2019
Автор: start-photo.bg

Даниел Асенов и Станимира Петрова си гарантираха минимум бронзов медал от Европейските игри в Минск (Беларус), след като се класираха за полуфиналите в своите категории.

 

Даниел Асенов преодоля по точки френския състезател Билал Бенама в категория до 52 кг. Асенов имаше минимално превъзходство през целия двубой и накрая го материализира с 4:1 съдийски гласа (29:28, 29:28, 29:28, 28:29, 29:28). По този начин Тайсъна от Кукорево си осигури най-малко бронзов медал от Игрите, като очаква да научи името на съперника си на полуфинала по-късно днес.

 

Станимира Петрова си гарантира отличие в категория до 57 кг в Минск, след като по безапелационен начин срази французойката Местиен Мона. Петрова с безупречното си представяне успя да убеди всички петима съдии в превъзходството си, като всеки един от тях е присъдил единодушно всичките три рунда в нейна полза.

 

Петрова ще се боксира на полуфиналите в петък, като те започват в 14:00 часа българско време. От 15 са полуфиналите битки в категория до 52 кг, където ще очакваме победа и от Даниел Асенов.

 

Засега България има 11 медала от Европейските игри, а прибавяйки тези на боксьорите, ще бъдат със сигурност поне 13 в петък. На предишното издание на спортния форум в Баку през 2015-а спечелихме 10 отличия.


Водещо новини