снимка Костадин Андонов

"Златната" Ивет Горанова: Все още не съм се научила да губя

07 July 2019
Автор: start-photo.bg

Едно момиче, което прослави българския спорт. Ивет Горанова спечели златен медал в категория до 55 килограма на дисциплината "кумите" в турнира по карате на Европейските игри в Беларус. Тя е само на 19, но вече спокойно може да бъде обявена за най-добрата каратистка в България.

"Тези Европейски игри са точно като олимпиада, но за Европа. Всички се готвят много за това състезание, на него участват само Топ 8", казва Горанова в предаването ”Събуди се" по Нова ТВ. "Мечтите нямат граници, на 19 години съм. Играх народни танци преди да се заема с карате. Голямото желание и упоритостта, която полагам във всяка тренировка, това ме е направило шампион. Много мразех да губя. Ако се случеше – побеснявах. Не съм се научила да губя все още. След среща, задължително - рев. Дори сега си рева на състезание", продължава Горанова.

Каратето заема важно място в живота , защото я изгражда не само като личност, но я и мотивира да дава най-доброто от себе си, за да носи успехи на страната ни. "Имам над 200 медала. Повечето са закачени на стената, последните ги прибирам в кутия. Когато има контузия, си викам, че значи съм във форма. На едно състезание в Турция ми счупиха носа", споделя още тийнейджърката.

Водещо новини