Успех! България с 4 медала от Европейската купа по джудо в Сараево

08 July 2019
Автор: Спортал

Българските джудисти заслужиха четири отличия от Европейската купа, която се проведе в Сараево. 

 

Марк Христов и Костадин Цветанов спечелиха златни медали, Габриела Димитрова се окичи със сребро, а Ивайло Димитров заслужи бронз. В категория до 73 килограма Марк Христов беше непобедим, като записа четири победи с ипон и една с вадзари. На финала българинът стигна до златото след победа с ипон над австралиеца Рис Алан. 

 

Костадин Цветанов също беше безапелационен в категория до 90 килограма. Българинът постигна победи във всичките си срещи с ипон. Единствено на финала се стигна до продължение сред равенство в редовното време, но в крайна сметка Цветанов победи с ипон представителя на Сърбия Дарко Брасньович. 


При дамите единственото отличие извоюва Габриела Димитрова в категория до 48 килограма. Тя спечели сребърния медал, след като на финала допусна поражение с ипон от Тамар Малка (Израел). 

 

Ивайло Димитров се окичи с бронзов медал в категория +100 килограма. Българинът мина през репешаж, за да стигне до мач за трето място. В битката за бронзовото отличие той се наложи с ипон над представителя на Хърватия Марсел Скалец. 


Водещо новини