снимка Костадин Андонов

България срещу Франция за титлата на европейското първенство

21 July 2019
Автор: start-photo.bg

Младите български волейболисти ще излязат в спор за титлата срещу Франция на европейското първенство по волейбол до 17 години, което се провежда в столичната зала "Христо Ботев". Късно снощи Петлите спечелиха категорично с 3:0 гейма своя двубой срещу Чехия и продължават без поражение към мача за трофея. По-рано българският тим победи с 3:1 Полша в първия полуфинал.

 

Финалът е днес от 18:00 часа. Двата тима вече играха един срещу друг на европейското в последна среща от груповата фаза, когато си бяха осигурили участие на полуфиналите. Тогава България излезе с голяма част от резервните си състезатели, а Франция спечели с 3:0.

 

Ето какво каза след победата над Полша селекционерът на нашия отбор Мартин Стоев: "В началото на мача имаше лека скованост, може би от прекалено голямото желание за победата в този мач. Но важното е, че излязохме от това положение, а най-важното е, че излязохме от това положение, в което бяхме предните два мача, където бяхме малко разколебани на посрещане. Бяхме доста по-стабилни на посрещане и това ни помогна много да спечелим."

Водещо новини