снимка Бончук Андонов

Генералният секретар на БОК награди призьорите на Трап и Скийт

05 August 2019
Автор: start-photo.bg

С много емоции и при сериозен интерес се проведе държавното първенство по трап и скийт. Над 100 участници се събраха на стрелбищен комплекс  „Виа“ в Долни Дъбник този уикенд.

 

При отлична организация и силна конкуренция победители станаха: Трап мъже Красимир Георгиев, при жените -  Селин Али, при младежките Данимир Радев; Скийт мъже – Илия Кирилов /президент на Българската федерация по трап, двоен трап и скийт/, Надежда Ненкова  - скийт жени, Беркай Йонджан – при младежите.

 

Белчо Горанов, генерален секретар на БОК уважи състезанието и връчи медали на победителите, така както и специалната награда на федерацията на  Ниази Мехмед, треньор на световната шампионка за девойки за 2019 г. Селин Али.

 

Селин Али е родена на 14.02.2002 г. в Айтос, ученичка в СУ "Никола Вапцаров" в града. Започва да тренира спортна стрелба в дисциплината „Трап” през 2014 г. През 2015 г. става член на СКЛС „Сокол-2010” и се състезава в категория „девойки”, като приключва годината със 7 първи места от състезанията по спортния календар на федерацията. Получава признанието „II-разряд” за покрит норматив. През 2016 г. се състезава в категорията „Жени” и приключва спортната година на първо място с 6 първи места от спортния календар.

 

През 2016 г. участва на световно първенство в Зул (Германия), европейско първенство в Лонато (Италия), Гранд при в Букурещ (Румъния)- класирала се на първо място, два пъти в Белград (Сърбия) - класирала се на второ и четвърто място. При второто си участие постига резултат 70 от 75, за което получава признанието на федерацията и сертификат - „Майстор на Спорта”, което е прецедент за България.

Водещо новини