снимка Костадин Андонов

Легенди на българския спорт уважиха изложба за 50-годишния юбилей на град Рила

06 September 2019
Автор: start-photo.bg

Легендарни фигури в историята на българския спорт уважиха изложбата по случай 50-годишнината от обявяването на Рила за град. Сред тях бяха големите ни борци Петър Киров и Александър Томов и бившият капитан на националния отбор по волейбол Борислав Кьосев. Изложбата е организирана от спортните фотографи Бончук Андонов и Костадин Андонов.

 

 

Авторите се обърнаха към посетителите със специални думи:

 

"Половин век маркира значими етапи в живота на човек. При формирането на цял един град този период е знак за ново начало и посока на развитие, като същевременно не трябва да се забравят корените, съставили облика на едно малко общество.

 

В различно време, но с еднакъв устрем, в град Рила се раждат и тръгват по пътя на успеха много значими личности. Част от тях намират себе си в спорта. Наред с личните си победи, те успяват да прославят страната и града си, който намира на своя начин да им се отблагодари.

 

Ето защо спортните фотографи Бончук Андонов и Костадин Андонов решиха да направят фотоизложба, посветена на спортната слава на Рила. Тя е в чест на тази 50-годишнина от обявяването на Рила за град. Освен фотографии на големите спортни личности на града, посетителите на изложбата ще видят и паметни моменти от българската спортна слава, запечатани през обектива на именитите автори."

Водещо новини