снимка Костадин Андонов

Без олимпийска квота за класиците от световното първенство

16 September 2019
Автор: start-photo.bg

Отборът ни по класическа борба остана без нито една квота за олимпийските игри в Токио при първата възможност за класиране. Това стана факт днес, след като нито един от представителите ни в последните категории от този стил не успя да достигне до полуфиналите, а съперниците им отпаднаха преди финала и стова участието на българите приключи. 

 

В категория до 60 кг световният и европейски шампион от 2013-а Иво Ангелов постигна три победи - над азера Талех Мамадов с 4:0, севернокорееца Се Унг Ри с 2:1 и китаеца Сеймика Валихан с 4:0, но бе спрян от младия иранец Али Реза Нейджади с 1:3, който по-късно отпадна на полуфиналите.

 

При 77-килограмовите Даниел Александров стартира с успех срещу колумбиеца Джаир Муноз с 6:3, но на 1/16-финалите бе спрян от двукратния олимпийский шампион Роман Власов с технически туш за 1,57 мин. Руснакът обаче загуби в следващия кръг и българското участие приключи.

 

При тежките до 130 кг Милослав Методиев претърпя поражение на старта от узбека Мумуншок Абдулаев с 1:3. Съперникът му също загуби в следващия кръг и националът отпадна от турнира.

Утре започнат жените, като първи от нашите ще излязат Миглена Селишка (50) и Евелина Николова (53), чиито категории също са олимпийски.

Водещо новини