снимка Костадин Андонов

Миглена Селишка и Евелина Николова отпаднаха от световното по борба

17 September 2019
Автор: start-photo.bg

След края на надпреварата в класическия стил, световното първенство по борба в Казахстан продължава с женските категории. Първите две български представителки Миглена Селишка и Евелина Николова отпаднаха и с това загубиха шансове да се борят за медали и олимпийски квоти.

 

В категория до 50 кг Селишка претърпя поражени на старта от шведката Фредерика Петерсон. Българката водеше с 9:4 точки, но допусна да бъде туширана. Още в следващата среща скандинавката също загуби и българското участие приключи.


При 53-килограмовите Николова също падна на старта от Луиса Валверде Мелендрес (Еквадор) с технически туш при 1:12 точки. Впоследствие южноамериканката стигна до четвъртфиналите, където обаче претърпя поражение с 1:5 точки от Мария Преворалаки (Гърция), а така участието на Николова също приключи.

 

Утре на тепиха излизат Мими Христова (57) и Мария Оряшкова (76) в олимпийските категории, както и Юлияна Янева (65) в неолимпийската. Последните ни представителки при жените - Тайбе Юсеин (62 кг), София Георгиева (68), чиито категории също са олимпийски, ще се борят в четвъртък.

Водещо новини