Министър Кралев откри боксова зала във Варна

29 September 2019
Автор: start-photo.bg

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, Иван Портних и олимпийският шампион по бокс Ивайло Маринов откриха боксов салон в Двореца на културата и спорта във Варна. Това е една от най-модерните зали за бокс в България на площ от 600 кв.метра.

 

По време на откриването се проведе и детски турнир “Децата и бокса“ по проект на ММС, организиран от боксов клуб “Варна”.

 

Боксът е един от спортовете, които изключително много обичам. Това тук беше едно порутено необитаемо мазе. Искам да благодаря на директора на Двореца на културата и спорта Минко Христов, с който заедно направихме този проект. Успяхме да превърнем това мазе в една от най-модерните боксови зали в България. Много съм щастлив, че Варна има такъв обект”, каза министър Кралев и благодари на всички състезатели за участието им в турнира.

 

Залата е отворена за всички боксови клубове във Варна.

 

“Това е един прекрасен спорт, който може да помогне много за изграждането на здраво поколение, на здрави, дисциплинирани хора и достойни бойци”, допълни Красен Кралев.

 

Добрите условия за тренировка в новия спортен обект ще спомогнат за привличането на подрастващи да се включат активно в провежданите занятия и спортни турнири. Целта е боксът да бъде достъпен за всички желаещи да спортуват и да им помогне да намерят своята спортна реализация.

 

На събитието присъстваха още Кристиан Димитров - директор на Дирекция „Спорт“ към община Варна, Мартин Байчев - председател на постоянна комисия „Младежки дейности и спорт“, Минко Христов - изпълнителен директор на ДКС-Варна, д-р Христо Кьосев – управител на Медицински Център за Рехабилитация и Спортна Медицина - Варна, Димитър Киряков - президент на боксов клуб “Варна”, Галин Паунов - треньор на клуба.

Водещо новини