снимка Костадин Андонов

Кобрата ще се бие с бивш затворник в Калифорния

08 October 2019
Автор: start-photo.bg

Изключително любопитен двубой очаква Кубрат Пулев на 9 ноември. Първоначалните планове на Кобрата за среща с австралиеца Марк де Мори в Калифорния са се провалили заради друбо решение на опонента, а сега на дневен ред е сблъсък на ринга с Ридел Буукър от Детройт, 38-годишен мрачен тип с ужасна репутация. 

 

Той имаше спечелени 21 мача (с една загуба) в тежката категория до 2004 г. Тогава го заловиха с големи количества кокаин (общо около килограм, разделен на дози от по 1 грам), осъдиха го на 12 до 30 години затвор за притежание и разпространяване на дрога. След излежаване на близо 11 години от присъдата, Буукър бе пуснат на свобода, а през 2018-а се завърна на ринга.

 

Загуби два пъти и спечели 4 пъти, с което общата му статистика е 28 боя с три поражения и 25 победи (13 с нокаут). Никога не е боксирал срещу известен съперник или претендент за титла.

 

Пулев ще се изправи срещу този ветеран, минал и през по-тежки житейски изпитания от един боксов мач, за да стигне до бой за титлата догодина. Той е претендент №1 на IBF и чака победителя от реванша Анди Руис - Антъни Джошуа на 7 декември, за да го срещне в битка за поясите, вероятно през месец май 2020 г.


Водещо новини