Ще има повече пари за хората с квоти за Токио

14 October 2019
Автор: start-photo.bg

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разкри пред БНТ, че ще има по-солидно финансиране за всеки с квота за олимпийските игри в Токио.

 

"Всички с квоти за Олимпиадата ще получат по-голямо финансиране догодина. Разбира се, има и спортове, които са ни разочаровали през годината. В момента се движим добре - имаме 11 спечелени олимпийски квоти", посочи Кралев, а после бе помолен да коментира ситуацията при щангистите.

 

"Имаше някои неща, отправени към министерството на младежта и спорта - много слухове и различни приказки. Истината е, че преди година приехме закон и всички клубове трябва да се пререгистрират. Това се прави, за да се отсеят т. нар. клубове фантоми."

 

"През последната година Българската федерация по вдигане на тежести е една от най-успешните. Направили сме много сериозни отчети, следим всички федерации и спортисти", допълни министърът и говори за секирите срещу българския бокс през годината, както и художествената гимнастика.

 

"В бокса имахме много ощетявания тази година заради корупция и огромни машинации. В художествената гимнастика също имаше ощетяване, макар и не толкова брутално, колкото в бокса. Това са спортове с обективно оценяване на победителя. Важно е да имаме българи в ръководните органи, защото така ще се гарантира по-честно и обективно съдийство в спортове като бокс, борба, художествена гимнастика и др.", заяви Кралев.

Водещо новини