снимка Костадин Андонов

Кобрата: Залагам всичко и не ми пука с кого ще се бия

23 October 2019
Автор: start-photo.bg

Кубрат Пулев продължава да се готви за първата си битка след временното отнемане на лиценза му на територията на Калифорния заради скандала с репортерката Джени Суши. Професионалният ни боксьор ще излезе на ринга срещу Райдъл Букър на 9 ноември.

 

Срещата е важна, защото Пулев залага статута си на задължителен претендент за световната титла във версия IBF. При евентуално поражение целият дълъг път, който извървя към този връх, ще се окаже напразен. Кубрат обаче е решен да се докаже срещу американеца и да очаква после на спокойствие победителя от мача между Антъни Джошуа и Анди Руис за световната титла. 

 

"Този мач с Букър е много важен за мен, особено като се има предвид какво може да загубя. Аз съм заложил всичко! Знаете, че съм задължителен претендент за световната титла на IBF и чакам победителя от мача между Анди Руис и Антъни Джошуа."

 

"Не ме интересува кого от тях ще срещна в битката за световната титла, просто искам победителя и шанса за колана", заяви Пулев пред ESPN в подготовката на телевизията за събитието. Неговият съперник Райдъл Букър е изключително опасен, а преди това се е подготвял в щаба на украинеца Олександър Усик, който е другият задължителен претендент, но във версия WBO, който очаква мач с победителя от Джошуа-Руис. 

 

"Този мач означава много за мен", заяви американецът. "Това е един от последните ми шансове да докажа пред целия свят, че все още имам уменията си на ринга. Не съм изпуснал и секунда, докато бях в затвора. А тази възможност не можеше да дойде в по-добър момент за мен."

 

"Подготвен съм изключително добре. Бях на шестседмичен лагер с Олександър Усик и тогава дойде обаждането за този мач с Пулев. Обещаният хонорар ме устройва, така че изобщо не се замислих, а грабнах възможността с две ръце", добави Букър. 

Водещо новини