Звезди на световния волейбол идват в България

23 October 2019
Автор: start-photo.bg

Част от най-големите звезди на световния женски волейбол ще станат част от европейската волейболна гала, която родната федерация има честта да организира. Престижният форум ще се проведе на 25 октомври (петък) от 18:00 часа в хотел Маринела. На него ще бъде изтеглен и жребият за най-силния европейски клубен турнир - Шампионската лига (мъже и жени).

 

Най-голямото име в италианския волейбол - Франческа Пичинини, която прекрати наскоро активната си спортна кариера, една от най-значимите фигури в турския волейбол - Неслихан Демир (Турция), кралицата на френския волейбол - Виктория Рава (Франция), която в момента е президент на Кан, както и MVP на Евроволей 2019 Тияна Бошкович  (Сърбия) ще бъдат след елита на европейския волейбол, който ще присъства на живо на форума.

 

Три от тях ще получат и специални награди от Европейската волейболна конфедерация на специална церемония, която ще се проведе след тегленето на жребия. Франческа Пичинини и Неслихан Демир ще бъдат удостоени с плакети за впечатляваща и дългогодишна спортна кариера. Тияна Бошкович ще получи награда на ЦЕВ за най-добра волейболистка за 2019 година. 
 
Тегленето на жребия за Шампионската лига ще бъде предавано пряко по БНТ.

Водещо новини