Трима български джудисти ще участват на Гранд шлем турнира в Абу Даби

24 October 2019
Автор: start-photo.bg

Трима български джудисти ще участват на Гранд шлем турнира в Абу Даби, който стартира днес. Янислав Герчев ще се бори с конкуренцията в категория до 60 килограма, а при 66-килограмовите ще ни представи Божидар Темелков.

 

При жените на татамито днес ще се появи петата от световното първенство в Токио тази година Ивелина Илиева. Тя вече си гарантира участие на олимпийските игри в Токио догодина, но Герчев и Темелков все още се нуждаят от точки.

Герчев, който заема 27-мо място в олимпийската ранглиста за момента с 1101 точки (което му осигурява участие в Токио към днешна дата), ще се изправи в първата си среща срещу португалеца Коста Родриго Лопес.

Темелков, №43 в олимпийската ранглиста за момента, излиза на татамито срещу трикратния европейски шампион и носител на световна титла от Ротердам 2009 Георги Зантаря (Украйна).

Илиева ще започне участието си в Абу Даби срещу рускинята Наталия Голомидова.

Ивайло Иванов, който преди броени дни спечели титлата в категория до 81 килограма на Световните военни игри, пропуска турнира от Големия шлем в Абу Даби. Монтанчанинът е сигурен участник на Олимпийските игри в Токио догодина, тъй като заема осмо място в олимпийската ранглиста.

Водещо новини