снимка Start-photo

Алберт Попов: Искам отново да съм в елита

26 October 2019
Автор: start-photo.bg

Най-изявеният ни ски алпиец през последния сезон Алберт Попов се готви за нови подвизи по снежните писти. Тази седмица започва новия сезон в белия керван, а българинът ще защитава мястото си в елита, след като вече записа 9-о място в Кицбюел и 6-о в Шладминг за Световната купа.

 

„Това ми е пети или шести старт тук и вече гледам спокойно – заяви родната звезда. – Очаквам интересен сезон и се надявам да съм „в шамарите“. Според мен мястото ми е в топ 30 на слалома, но ще е добре да направим един-два резултата и в гигантския.“

 

Именно това му позволява да стартира в Зьолден утре. А традиционно надпреварата от финалната зона ще изгледа президентът на родната федерация Цеко Минев.

 

Аби е в топ 30 в ранглистата на слалом, като новият правилник на Международната ски федерация (ФИС) допуска до участие в Световната купа само първите 150 в общата класация и водещите 30 във всяка от дисциплините.

 

Асът ни продължава да тренира с немския национален тим, където се утвърди като водещ слаломист след оттеглянето на звездата Феликс Нойройтер. Бундестимът се подготвя в Мьотау, тъй като положителните температури в Зьолден водят до пълното заледяване на пистите.

 

"Труд"


Водещо новини