Багата победи пред Путин и впечатли Тръмп

03 November 2019
Автор: start-photo.bg

Благой Иванов-Багата доказа за пореден път, че има място сред най-добрите в свободните боеве. Единственият българин в най-голямата ММА верига в света UFC направи много силен бой, но загуби противоречиво с 1:2 съдийски гласа от рекордьора по нокаути в тежка категория Дерик Люис.

 

На своя територия американецът изпита сериозни трудности да се справи с Багата, като на два пъти и времето го спаси от силните захвати на българина. На своя страна Люис имаше и подкрепата на президента на САЩ Доналд Тръмп, което знаем, че няма как да уплаши Благой Иванов.

 

Преди точно 11 години, през 2008-а, Багата се изправи срещу руската легенда Фьодор Емеляненко на световното първенство по бойно самбо. На надпреварата в Санкт Петербург представителят на домакините беше абсолюютен фаворит, но загуби от българския талант пред погледа на Владимир Путин.

 

Едно е сигурно - освен Путин преди години, Багата успя да впечатли и Тръмп, а никой не може да му отнеме българската подкрепа в "Медисън Скуер Гардън" в Ню Йорк. Там беше и легендата на световната борба Валентин Йорданов. Не е тайна, че именно борческите умения много често дават предимство на Багата.

 

"Чувствам се ограбен, но това е животът. Трябваше да го откажа, не се получи. Имаше голяма подкрепа и от публиката. Явно не съм направил достатъчно. На два пъти можеше да се предаде, но не го направи и го изпуснах", заяви след срещата Иванов.

Водещо новини