Мария Оряшкова с плакет на ММС след петата си световна титла

16 November 2019
Автор: start-photo.bg

Мария Оряшкова получи почетен плакет на министерството на младежта и спорта, след като спечели петата си световна титла по самбо на шампионата на планетата в Чонгжу (Южна Корея).

 

Там българката се наложи с 2:1 точки във финала над японката Риу Такахаши и така стана световна шампионка за пети път в кариерата си. Преди Оряшкова, бронзови отличия за страната ни завоюваха Анна-Мария Манушева (до 60 кг) и Ваня Иванова (до 64 кг), които също получиха плакети от Кралев.

 

В отборното класиране, благодарение на страхотното си представяне, самбистките ни се наредиха на почетното трето място, като оставиха пред себе си единствено отборите на Русия и Украйна. По време на срещата националният селекционер Васил Соколов разказа, че конкуренцията на Мондиала е била много голяма, като са участвали спортисти от над 80 държави. Мария Оряшкова, която се състезава и в борбата продължава подготовката си от началото на декември под ръководството на Петър Касабов.

 

Тренировките и в двата спорта помагат много на Оряшкова за цялостното и представяне на тепиха. Подготовката си Мария и Ваня провеждат в София, а Анна-Мария тренира в клуба в Троян. От своя страна Красен Кралев им благодари за успехите, които носят на България. Васил Соколов и Николай Матев, който е личен треньор на Анна-Мария Манушева, също бяха бяха отличени с плакети на ММС за приноса към успехите на състезателките ни.

Водещо новини