Тайбе Юсеин е №1 в борбата за 2019-а (ГАЛЕРИЯ)

28 November 2019
Автор: start-photo.bg

Тайбе Юсеин получи за пореден път приза Борец на годината. Това се случи на церемония, организирана от Българската федерация по борба за награждаване на най-успешните състезатели през 2019-а. През тази година Юсеин стана европейска шампионка в категория до 62 килограма и спечели сребро на световното първенство, като по този начин си осигури и олимпийска квота за игрите в Токио. 

 

“Щастлива съм, че за поредна година ме избират за “Борец на годината”. С едно малко изключение успях да постигна целите си за 2019-а. Не успях да спечеля само златния медал на Световното, Европейското беше завършено по отличен начин. Важното е, че спечелих квота за Олимпиадата в Токио, което беше цел №1.

Пътят през 2020-а ще бъде труден, но поне знам какво да очаквам, тъй като вече съм го вървяла. Надявам се този път да не се препъна на финалната права. За момента съм спокойна, надявам се така да е и занапред”, каза Юсеин след церемонията.

 

 

За най-добър при треньорите беше отличен наставникът на женския национален отбор Петър Касабов.

 

“Радвам се, че успях още веднъж да спечеля тази награда. За женската борба в исторически план е много добра година, защото за първи път се случва женският отбор да се класира на второ място отборно. Доволен и щастлив съм, че постигнахме това нещо и ще остане в историята. Другото радостно е, че се случва в третата ми година като старши треньор, което говори, че е имало да се върши работа, за да се достигне до този връх. Аз винаги работя за повече и искам да се развивам. Надявам се догодина да увеличим медалите. Знаете, че чакаме Олимпиадата с голямо нетърпение - дано да успея още веднъж да спечеля медали на самата Олимпиада.

Казвам медали, защото сега имаме само една квота на Тайбе Юсеин, но се надяваме и останалата част от отбора за вземем квоти и да завоюваме медали”, каза Касабов след церемонията по награждаването.

 

 

Галерия от церемонията ВИЖ ТУК!

Водещо новини