снимка Костадин Андонов

Легендарният Марио Мат и много изненади за старта на ски сезона в Банско

06 December 2019
Автор: start-photo.bg

Много изненади, игри, забавление ще зарадват любителите на зимните спортове на 14 декември, когато ще бъде даден официален старт на ски сезона в Банско. Начало на сезон 2019-2020 ще даде легендарният Марио Мат – олимпийски и трикратен световен шампион.

 

„Тази сутрин в Банско беше минус осем градуса, много студено, хубаво зимно време, всички улици са почистени. Официалният старт на сезона е на 14 декември. Много добри температури за производство на сняг, от три дни оръдията работят постоянно. На върха има над 80 см. сняг. Доста пудра. Целта ни е да свържем долните писти с горните, за да започнем и сезона“, обясни Иван Обрейков - маркетинговият директор на „Юлен“.

 

А началото на ски сезона ще е придружено и от награди. Интересни игри ще забавляват всеки, който на 14 декември бъде в зимния курорт.

 

В играта „Открий злато в лифта“ първите 1000 души, които се качат на лифта в планината, ще имат възможност да открият златна монета. Традиционно ще се проведе и състезанието „Влез в отбора на шампиона“. Участниците ще се разделят в два отбора – единият на ски звездата Марио Мат, а другият на великия алпиец Марк Жирардели.  15 участници във всеки отбор ще имат възможност да премерят сили на белите писти.

Емблематичната за Банско игра „Ловци на съкровища“ ще зарадва участниците с много изненади. Ловците ще трябва да открият заровените в снега съкровища, като сред тях е и чисто нов луксозен автомобил.

 

За седма поредна година Банско бе обявен за курорт №1 на България. Българският зимен курорт е избран в онлайн гласуване на Worldskiawards.com, в което участват 200 топ локации от 5 континента.

 

„Малко ни омръзна да получаваме награди“, пошегува се маркетинговият директор на „Юлен“. Обрейков посочи, че работят усилено за развитие на курорта и поредното високо отличие е доказателство за това.

 

Банско е готов за зимния сезон, увери кметът на града Иван Кадев.

 

„Заедно с нашите партньори от туристически бранш, включително „Юлен“ и БФСки ще направим всичко, което е по-силите ни, за да обезпечим един добър и силен сезон. За нас туризмът е водещ и структуроопределящ икономически бранш и ще го подкрепяме“, заяви градоначалникът.

 

Вече е проведено работно съвещание с Министерството на туризма и всички институции, които отговарят за обезпечаването на зимния сезон, за да се гарантира спокойствието и сигурността на почиващите в Банско.  

 

Кадев посочи, че ще работи за изграждането на втори лифтв курорта, но в момента се очаква съдебно решение.

 

Водят се съдебни дела, очаква се решение на ВАС, аз не мога да коментирам решението. Каквото и да бъде то, ние ще го приемем и впоследствие ще взимаме решения, с които да продължим работата по изграждане на втори кабинков лифт и уплътняване на ски зоната“, заяви градоначалникът.

 

Курорт №1 на България отново ще е домакин и на Световната купа. Повече от 60 от най-големите звезди на алпийските ски ще премерят сили в състезанието на 25-26 януари 2020 г. 

Водещо новини