снимка Костадин Андонов

Силвано Пранди: Отборът ще е готов за квалификацията, но шансовете са 1 към 8

29 December 2019
Автор: start-photo.bg

Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Силвано Пранди изрази увереност, че отборът ще бъде подготвен да издържи на тежкия формат на олимпийската квалификация в Берлин (5-10 януари). Там осем отбора ще влязат в битка за едно единствено място на игрите в Токио, а нашите са в група с Франция, Сърбия и Холандия.

 

"Със сигурност смятам, че отборът може да издържи на този маратон от мачове. А дали ще спечелим всички мачове, трудно е да се кажа. Към момента шансовете са 1 към 8, като на другите отбори. Отборите нямат право на грешка. Докато не приключи турнира, всичко е възможно", коментира Пранди.

 

Той говори и за ролята на Георги Братоев, който се завърна в отбора след разговор с изпълняващия функциите на председател на федерацията Любомир Ганев.

 

"Георги е важна фигура в този отбор. Вярвам, че ако всичко е наред той ще попадне сред тези 14, които ще пътуват за Берлин. Ако трябва да се върна 5 месеца назад, не го взех на олимпийската квалификация във Варна, тъй като той не бе в добро физическо състояния. Сега, това не е така и смятам, че Георги може да помогне на този отбор и да изиграе важна роля", добави италианският специалист.

Преди заминаването за Берлин националите ще изиграят две контроли срещу Египет на 31 декември и 1 януари.

Водещо новини