Симеон Терзиев: Прогресът е огромен, но това не ме изненадва

02 January 2020
Автор: start-photo.bg

Един от големите таланти в българския тенис Симеон Терзиев изпраща най-успешната си година до момента на корта. През 2019-а той направи качествен скок в представянето си, което му помогна да стигне до значими постижения и прогрес в световната ранглиста за юноши.

 

Терзиев има две титли на сингъл. През юли 17-годишният талант спечели турнира в Тимишоара (Румъния), а месец по-късно триумфира и на J4 надпреварата в София. В турнирите на двойки българинът затвори годината с трофея в Хайфа (Израел) в тандем с Пьотр Несторов. Надпреварата е от ранга ITF J2. Това беше четвърта титла за Терзиев през 2019-а след успехите в Сърбия, Кипър и Украйна с други партньори.

 

„Изминалата година беше доста добра за мен. В началото на 2019-а бях номер 750 в световната ранклиста за юноши, а в началото на новата година ще съм 65-и и за мен това е огромен прогрес. Не мога обаче да кажа, че тези резултати са надминали очакванията ми, защото знам на какво съм способен. Вярвам в себе си и своите възможности“, коментира Терзиев.

 

Той отчита и помощта от хората и щаба, който ежедневно се грижи за неговото развитие. „Искам специално да благодаря на моя баща и на моите треньори Григор Костов, Кирил Симеонов и Алекс Мартински, както и на тенис клуб „Диана”. Това са хората, които помогнаха и напълно се отдадоха  на моето развитие. Вярвам, че начинът, по който правим нещата е правилен и ще помогне за постигането на нашите общи цели. Скоро ще обявя и плановете си за първите месеци на новия сезон.”

Водещо новини