снимка Start-photo

В Банско са готови с организацията за стартовете от Световната купа

16 January 2020
Автор: start-photo.bg

В края на януари най-добрият ни зимен курорт Банско ще има честта да организира три старта от Световната купа по ски алпийски дисциплини, а организаторите разкриха, че всичко около провеждането на състезанията върви по план.

 

Най-добрите алпийки в скоростните дисциплини ще дойдат в пиринския курорт за двата старта по спускане на 24 и 25 януари и по супергигантски слалом ден по-късно. Едва преди няколко дни стана ясно, че на 24 януари Банско ще приеме отложеното спускане във Вал Д′Изер (Франция) от Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

 

"Изправени сме пред едно предизвикателство за пореден път. Всички работят много добре по организацията. Надяваме се всичко да е по правилата. Целият елит в женските ски ще пристигне в Банско. Залогът е изключително голям и се надявам това да допринесе за големия интерес към състезанията", коментира президентът на БФСки Цеко Минев.

 

"Предстои вълнуващ уикенд с три старта от Световната купа. Очакваме много сериозен зрителски интерес. Подготвили сме и интересна програма съвместно с община Банско", добави заместник-председателят на федерацията Георги Бобев. Главният съдия на състезанията Виктор Гичев разкри, че в Банско почти всичко е готово за стартовете.

"Времето в Банско е слънчево. Подготовката започна още на 9 януари. На пистите има достатъчно произведен високотехнологичен сняг и вече имаме постоянна твърдост на снега. Вчера започнахме с поставянето на обезопасителните мрежи в горната част на трасето. От 20 януари започваме тестовете на пистата, за които ще използваме състезателите от юношеския национален отбор. Надявам се времето да е с нас, защото всичко друго е на ниво", каза Гичев.

 

В зоната на финала на Бъндеришка поляна ще бъде изградена трибуна за около 5 хиляди зрители, както и допълнителна инфраструктура за състезателките и техните екипи, за официалните гости и за медиите. Около хиляда души ще бъдат ангажирани за организацията на стартовете.

Водещо новини