снимка Костадин Андонов

Тайбе Юсеин е Спортист на годината на СК Левски

16 January 2020
Автор: start-photo.bg

Тайбе Юсеин беше определена за Спортист на годината на СК Левски за 2019 година. Церемонията "Синя звездна класация" се състоя днес, а състезателката по борба заслужи приза, след като стана европейска шампионка и стигна до сребърен медал от световното първенство през миналата година. 

 

Най-перспективен млад състезател в индивидуалните спортове е европейският шампион по бокс за младежи в категория до 52 кг Ясен Радев. Втори е бронзовият медалист от европейското първенство по бокс за младежи в категория до 75кг Николай Зафиров, а трети - Никълъс Сулев, борба, категория до 63 кг, които има две пети места на световно първенство за юноши до 20 години и на Европейско първенство за младежидо 23 години.

 

Наградата за най-перспективен млад състезател в колективните спортове получиха двама волейболисти - Александър Николов и Симеон Николов. За треньор номер 1 на годината беше избран Петър Касабов, старши треньор на националния отбор по борба за жени. Втори и трети в подреждането са съответно Владислав Георгиев (бокс) и Светослав Миленков (борба).

 

Приз "Всеотдайност" получи легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева.

 

През изминалата 2019 година тя се разболя сериозно от пневмония, беше в болницата, но се излекува, направи няколко съчетания и тренира състезателките в клуба, а също така направи хореографията на "Шоу без име" и след няколко инфарктни репетиции от 24 ноември до 15 декември представи шоуто в 11 града. Робева събра и предостави на общо 56 спортни, танцови и певчески формации около 60 хиляди лева, за клуба - около 90 хиляди лева и 18 хиляди лева дарения /вече внесени по сметка/ от зрителите на шоуто за лечението на малката Йордана Иванова.

Водещо новини