снимка Костадин Андонов

Марица Пловдив е на 11-о място в Европа

25 February 2020
Автор: start-photo.bg

Волейболният ни шампион при жените Марица Пловдив се нареди на 11-място в Европа и записа поредна страница не само в клубната си история, но и в тази на българския клубен волейбол. Маричанки записаха три победи в груповата фаза на женската Шампионската лига – нещо, което никой друг български клубен отбор не беше правил.

 

Волейболистките на Иван Петков останаха на много малко от второто място в Група Е. Те завършиха на третата позиция в групата с почти еднакъв актив с РК Кан (Кан) – равни по брой победи, по точки и по геймово съотношение, като едва четвъртият критерий – точковото съотношение, постави френския шампион с едни гърди напред. Кан завърши с 1.0309 (533/517), а Марица – с 0.9857 (552/560).

 

Жълто-сините обаче са с най-добри показатели измежду всички трети отбори в петте групи и това им отрежда 11-о място в крайното класиране в Шампионската лига. Активът на пловдивчанки е по-добър дори от този на втория отбор от Група D – френския Нант (Нант), който е с три победи и девет точки, но по-слабо геймово съотношение.

Водещо новини