снимка Костадин Андонов

“Ройтерс” посвети материал на Едмонд Назарян

27 February 2020
Автор: start-photo.bg

Едмонд Назарян получи поредно признание след спечелената европейска титла в категория до 55 кг класически стил на първенството в Рим. Агенция "Ройтерс" отдели специален материал за 18-годишния талант, в който се казва, че той е твърдо решен да повтори постиженията на именития си баща и да се качи на най-високото стъпало на олимпийския подиум със злато около врата си.

"Най-голямата ми цел със сигурност е олимпийската титла. Готов съм да премина през всички трудности и предизвикателства, за да усетя насладата от олимпийско злато. Наясно съм кой е моят баща и знам каква отговорност нося, но не се страхувам. Първата ми цел е олимпийската титла и като я спечеля, ще започна да преселдвам следващата - изравняване на успехите на баща ми", заяви той в интервю за “Ройтерс”.

Армен Назарян обаче все още не е сигурен дали неговият син трябва да участва в квалификациите за Токио 2020, защото той ще трябва да качи килограми и да се бори в непознатата за него категория до 60 кг.

"Той е още млад и не е достатъчно силен физически, но пък е истински боец. Смел е и винаги мисли офанзивно на тепиха. Желанието му да печели точки е по-силно от всичко и никога няма да го видите в защита на преднина. Ще видим, може и да се включи в квалификациите в София в края на април", каза легендарният борец и настоящ треньор.

Водещо новини