снимка Костадин Андонов

Любомир Ганев застава начело на волейбола за следващите 4 години

13 March 2020
Автор: start-photo.bg

Любомир Ганев застава начело на Българската федерация по волейбол. Той заменя на поста председател управлявалия близо 20 години Данчо Лазаров. Решението беше взето на днешното общо събрание на централата, като за единствената кандидатура на Ганев гласуваха единодушно всички 82-ма делегати. Беше решено мандатът на новия председател да е за срок от 4 години.

 

Важна част от събранието беше и изборът на членове на Управителния съвет. Те остават 25, като в състава му влизат 11 нови лица, сред които са съпрезидентите на Левски Владимир Николов и Давид Давидов, както и президентът на ЦСКА Александър Попов. Те бяха в ядрото на инициативния комитет за промени в управлението на българския волейбол.

 

Именно Давидов ще е един от тримата вицепрезиденти, като той ще е от помощ с контактите си в търсене на партньори на федерацията. С ресор мъжко направление се заема Ивайло Константинов, а за женската част ще отговаря президентът на Марица Илия Динков.

 

Изборът на селекционер на мъжкия национален отбор беше отложен заради несигурната обстановка, свързана с разпространението на коронавирус и отмяната на голяма част от спортния календар.

Водещо новини