снимка Костадин Андонов

МОК насърчава спортистите да се готвят за олимпийските игри в Токио

19 March 2020
Автор: start-photo.bg

Пандемията от коронавирус се отрази на всички обществени сфери, като в това число влиза и спортният живот по целия свят. Календарът на международни и регионални спортни прояви се промени изцяло. Европейската футболна централа УЕФА вече взе решение за отлагане на европейското първенство, което ще се проведе догодина. В малко по-дългосрочен план застрашено е провеждането и на олимпийските игри. Откриването трябва да е в Токио на 24 юли.

 

Международният олимпийски комитет отчита всички мерки, които са взети в Япония, а и по света, за справяне с пандемията и продължава да работи в тясна комуникация с организаторите за провеждането на игрите в срок. Ето защо МОК се обърна и към всички спортисти, които вече имат олимпийски квоти или са с намерението да се борят за такива чрез квалификационни турнири.

 

"МОК насърчава всички спортисти да продължат да се подготвят за олимпийските игри в Токио 2020, доколкото могат. Ще продължим да подкрепяме спортистите, като се консултираме с тях и съответните им НОК (Националните олимпийски комитети) и ще им предоставяме най-новата информация и разработки, които са достъпни за спортисти по целия свят на уебсайта Athlete365 и чрез съответните им НОК и МФ (Международните федерации).

Водещо новини