снимка Костадин Андонов

МОК и организационният комитет работят за провеждане на олимпийските игри в Токио

19 March 2020
Автор: start-photo.bg

Международният олимпийски комитет и организаторите на олимпийските игри от японска страна продължават да работят в тясно сътрудничество с идеята за провеждане на игрите в Токио в срок (24 юли - 9 август). Това е есенцията от поредните консултации между заинтересованите страни, които се налагат заради разпространението на коронавируса в световен мащаб.

 

Ето и част от съобщението на МОК след консултациите:

 

Това е безпрецедентна ситуация за целия свят и нашите мисли са с всички засегнати от тази криза. Солидарни сме с цялото общество, за да направим всичко, за да овладеем вируса.

 

Ситуацията около вируса COVID-19 също се отразява на подготовката за Олимпийските игри в Токио 2020 и се променя всеки ден.

 

МОК остава изцяло ангажиран с олимпийските игри в Токио 2020 и на този етап има повече от четири месеца преди игрите; няма нужда от драстични решения; и всякакви спекулации в този момент биха били контрапродуктивни.

 

МОК има увереност, че многото мерки, предприети от много власти по света, ще помогнат да се ограничи ситуацията с вируса COVID-19. В този контекст МОК приветства подкрепата на лидерите на Г-7, изразена от японския премиер Шиндзо Абе, който каза: „Искам да проведа перфектно олимпиадата и параолимпиадата като доказателство, че човешката раса ще овладее новия коронавирус, и получих подкрепа за това от лидерите на Г-7. “

Водещо новини