снимка Костадин Андонов

Решават съдбата на волейболната Суперлига следващата седмица

24 March 2020
Автор: start-photo.bg

До седмица трябва да стане ясна съдбата на текущия сезон във волейболната Суперлигата. Очаква се в края на месеца да има заседание на Управителния съвет, на което ще се обсъждат вариантите за край на шампионата. Пред "Тема спорт" новият председател на УС Любомир Ганев призна, че заради нестабилната обстановка на глобална пандемия, планираното за тази сряда заседание на ръководния орган ще бъде отложено. 

 

Вариантите за изход от ситуацията са няколко. Ако извънредното положение в страната продължи по-дълго, е възможно повече двубои да не се играят и временното класиране в първенството да се приеме за крайно. Това ще означава поредна шампионска титла за Нефтохимик, а подгласници ще бъдат Хебър и Добруджа. Разбира се, остава и вариантът да бъдат изирани всички срещи по план, но това е пряко свързано с развитието на заразата.

 

"Ако до края на тази седмица има индикация, че нещата могат да се подобрят, то трябва да си дадем шанс това да се случи. А не да проведем сега заседание и след пет дни да ни се наложи отново да променяме нещата. Така че най-добре е това да стане следващата седмица, в края на месеца, когато ще имаме, надявам се, повече яснота“, коментира Ганев.

Водещо новини