снимка Костадин Андонов

БОК приветства решението за отлагане на олимпийските игри

25 March 2020
Автор: start-photo.bg

Българският олимпийски комитет приветства решението на МОК за отлагане на олимпийските игри. Както стана ясно вчера, най-големият спортен форум ще се проведе догодина заради пораженията от глобалното разпространение на коронавирус.

 

Ето и позицията на БОК:

 

При настоящите обстоятелства, въз основа на информацията от Световната здравна организация и с оглед на най-важното - запазване здравето на всички участници, това е единственият правилен ход в условията на разразилата се пандемия.

 

БОК е убеден, че по този начин ще се гарантират принципите на равен старт и равнопоставеност в квалификациите и в състезателната подготовка, които бяха сериозно застрашени поради бързото разпространение на вируса и мерките в борбата с него.

 

Вярваме, че решението ще даде възможност на българските спортисти да се подготвят спокойно и максимално добре за най-важния световен спортен форум.

 

Заставаме зад посланието, че Олимпийските игри в Токио могат да бъдат маяк на надежда за света през тези смутни времена и че олимпийският огън може да се превърне в светлината в края на тунела, в който светът се намира в момента.

Водещо новини