Българската федерация по джудо дари 10 000 евро на кризисния щаб

27 March 2020
Автор: start-photo.bg

Българската федерация по джудо дари 10 000 евро в левовата им равностойност на Националния оперативен щаб към Министерство на здравеопазването за борба с коронавируса.
 
„Времената са трудни за всички, но въпреки това успяхме да отделим тази скромна сума, с която бихме искали да подпомогнем за закупуването на необходимите материали за лечението на болните в България, а и за превенцията на здравит
е”, заяви президентът на федерацията Румен Стоилов.
 
За съжаление Даме Стойков, вицепрезидент на БФ Джудо, също е сред заболелите от коронавирус и вече осми ден се лекува в болнично заведение.  
 
А само преди два дни всичките ни национали слязоха от Белмекен, където изкараха карантинен период.
 
„Всъщност там ги завари обявеното извънредно положение на 13 март – уточни Стоилов.  – В сряда затвори цялата национална база и сега всички са по домовете си, подготвят се индивидуално. Разбира се, до колкото могат. Даме Стойков вече е по-добре и искрено му пожелаваме бързо възстановяване. Иначе приветстваме мерките на Международния олимпийски комитет (МОК) за отлагане на олимпиадата, тъй като здравето на всички, е най-важно. Сега очакваме МОК и Международната федерация по джудо да стиковат спортния календар, за да си направим и ние нашата програма.”
 

Международната федерация по джудо бе сред първите, която отложи всичките си състезания заради пандемията, а именно 2 турнира от веригата Гран при, два за Големия шлем и европейското първенство.
 
За момента българското джудо има три сигурни квоти за олимпиадата Токио 2020 – на Ивайло Иванов (81 кг), Янислав Герчев  (60 кг) и Ивелина Илиева (57 кг), като се очаква спечелването на поне още една.

Водещо новини