снимка Костадин Андонов

Край на сезона в българския волейбол

31 March 2020
Автор: start-photo.bg

Клубният сезон в българския волейбол приключи. Това реши на събрание днес Управителният съвет на БФ Волейбол. Голяма част от членовете на УС бяха на мнение, че в условията на извънредно положение няма как двубоите до края на отделните първенства да продължат, а временното класиране трябва да бъде прието за крайно.

 

В елита при мъжете това означава четвърта поредна шампионска титла за Нефтохимик. Волейболистите на Николай Желязков имат преднина от две победи и шест точки пред втория в класирането и фаворит за титлата Хебър два кръга преди края на редовния сезон, а тимът от Пазарджик ще трябва да изчака поне още година, за да стане шампион за първи път. Нефтохимик ще представя България в следващото издание на Шампионската лига, а Хебър получава право да играе в турнира за Купата на ЦЕВ като носител на трофея в турнира за Купата на България. Бронзовите медали в шампионата остават за Добруджа.

 

За шести пореден път шампион при жените е Марица. Волейболистките на Иван Петков отново имат място в груповата фаза на Шампионската лига, а вторият във временното класиране Левски също получава място в европейските турнири.

Водещо новини