снимка Бончук Андонов

Иво Ангелов за Токио: Продължавам да преследвам мечтата си

08 April 2020
Автор: start-photo.bg

Един от най-изявените ни борци в последните години Иво Ангелов запазва своята олимпийска мечта, въпреки че игрите в Токио бяха отложени за догодина. Преди 4 години заболяване му попречи да се подготви пълноценно за олимпийските квалификации и не пътува за Рио, а след това остана на тепиха с мечтата за олимпийски медал. Последният ни световен шампион при мъжете говори пред Нова за поредното предизвикателство, което му поднася съдбата, след като олимпийските квалификации бяха отложени с една година.

 

"С треньорското ръководство се съветвахме да пропусна европейското първенство и други турнири само и само да съм добре за тези квалификации. Смея да твърдя, че се чувствах много добре. Готвихме се дълги години за тези квалификации. Имаме много сплотен колектив и точно заради това продължих да следвам мечтата си. Валентин Йорданов, който ми е е комир в спорта и живота, стана олимпийски шампион на 36 години. Надявам се да надмина този успех и да стана шампион на 37. Винаги съм се борил до последната секунда и вярвам, че това ще му помогне не само в спорта, но и в живота", коментира Ангелов.

 

Световният шампион от 2013 година говори и за успеха на Едмонд Назарян, който стана европейски шампион при дебюта си на ниво мъже и също ще се бори в категория до 60 кг класически стил. "Очаквах да вземе медал и да се представи добре. Той победи цяла Европа. Сигурен съм, че ако продължава да тренира и да мисли така, ще победи целия свят."

Водещо новини