снимка Костадин Андонов

Румен Стоилов: Нямаме притеснения за Евро 2022

12 April 2020
Автор: start-photo.bg

Президентът на Българската федерация по джудо Румен Стоилов не се притеснява за провеждането на европейското първенство през 2022 година, на което България ще е домакин. Почти целият спортен календар по света се промени заради разпространението на коронавитуса, като от този на родната централа за тази година са отпаднали шест състезания.

 

“Всичко е платено. Таксата е много сериозна. За домакинство се плаща още преди да те одобрят. За момента няма опасност турнирът да бъде отменен. Далеч съм от мисълта дори и за времева отсрочка“, убедено заяви Стоилов.

 

Ръководителят на федерацията изказа радостта си от факта, че неговият заместник Даме Стойков е напълно възстановен. Изпълнителният директор на федерацията беше болен от коронавирус, но вече е в дома си. Румен Стоилов благодари на спортния министър за всички взети адекватни решения по време на кризата.

 

“Искам да благодаря на министър Кралев и целия му екип, както и на ръководството на национална спортна база за своевременните мерки, които взеха за спорта. Трябва да благодаря като ръководител на федерация“, завърши Румен Стоилов.

Водещо новини