Биографията на Стоичков - на четири езика и с представяне в Барселона

24 April 2020
Автор: start-photo.bg

Интересът към биографичната книга на Христо Стоичков отдавна надхвърли пределите на България. Огромният брой фенове на най-голямото име в историята на българския футбол в световен мащаб наложи изданието да бъде преведено на четири езика, като освен на български, английски и испански, книгата може да се прочете и на полски.

 

Нещо повече - вчера (23 април) трябваше да се проведе представяне на биографията в Барселона. С организацията на събитието се ангажираха изцяло представители на каталунския гранд, с екипа на който Стоичков се превърна в легенда. Разбира се, заради сътуацията с глобалното разпространение на коронавурис събитието беше отложено.

 

В Барселона бе планорано да се презентират изданията на английски и испански, а книгата на полски вече се продава в страната с тираж от 8000 броя.

 

Официалната биография на Камата, написана в съавторство с Владимир Памуков и в партньорство с издателство "Софтпрес", беше представена в България на 5 ноември 2018 г. За година и половина изданието счупи всички рекорди за такъв тип книга с продадени над 70 000 броя.

Водещо новини