снимка Костадин Андонов

Две награди в семейство Назарян

14 May 2020
Автор: start-photo.bg

Две награди в семейство Назарян в края на извънредното положение в страната. Малко преди него Едмонд Назарян стана европейски шампион в кат. до 55 кг класически стил на европейското първенство по борба в Рим и заслужи приза Спортист на месец февруари. Заради сложната обстановка отличието се връчва сега. Баща му е Треньор №1 на месеца като наставник на националния ни тим.

 

От днес Едмонд Назарян и останалите национали в трите стила по борба започват отново групови тренировки на високопланинската база "Белмекен" при спазване на строги правила в условията на пандемия.

 

"Очаквам момчетата да влязат във форма до три месеца, заяви Армен Назарян, селекционер на класиците. -  Първо, трябва да оправим физическата подготовка, после функционалната, ще имаме и контролни спаринги..."

 

Прогнозите са, че международният календар ще бъде подновен най-рано след 15 август.

 

„Надявам се, все пак през септември да има световно за юноши, на което да участвам и да взема титлата – каза Едмонд. – Иначе преди европейското за мъже тренирах с олимпийския шампион от Сърбия Давор Щефанек и не се притесних. Напротив, видях че мога да бъда равностоен на най-добрите.”

А баща му допълни, че в момента Едмонд вече се бори в категория до 60 кг, но през 2021-а може да качи и на 67.

 

Валентин Райчев, генерален секретар на федерацията, уточни че в понеделник предстои видеовръзка между представителите на националните федерации и Межуднародната централа, но която се очаква да има по-голяма яснота за състезанията до края на 2020 година.

"Надявам се от септември да се направи опит да се проведат световните първенства – както за мъже и жени, така и за юноши и девойки - допълни Райчев.  - И да имаме  възможност да проведем и турнирите  „Дан Колов-Никола Петров“ и „Петко Сираков-Иван Илиев“.

Водещо новини