снимка Костадин Андонов

Любо Ганев: Целта пред националните отбори е олимпиадата след 4 години

29 May 2020
Автор: start-photo.bg

Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев говори за дългосрочните цели пред националните отбори за мъже и жени. Те са свързани с класиране за олимпийските игри в Париж след 4 години.

 

Вчера стана ясно, че Силвано Пранди остава начело на мъжете в тандем с Николай Желязков за година или две, като идеята е след това Желязков да довърши олимпийския цикъл. При жените селекционер остава треньорът на Марица Иван Петков.

 

"Дългосрочната ни цел е да класираме поне два отбора за Олимпиадата през 2024 година и при мъжете, и при жените. Защо не някоя двойка на плажен волейбол. Краткосрочните са ясни - за мъжете - Световното първенство 2021 година, задължително оставане в турнира Лига на нациите, а самата цел ще бъде влизане в шестицата. Пред жените също е ясно - спечелване на Европейската златна лига догодина, на която ще сме домакини. Спечелване на Чалъндж лигата и класиране във волейболна лига на нациите през сезон 2021/22. На европейското първенство, на което сме домакини, целта е влизане в четворката", заяви Любо Ганев пред dsport.  

Водещо новини