снимка Костадин Андонов

16 отбора във волейболната Суперлига през новия сезон

05 June 2020
Автор: start-photo.bg

Нови отбори и по-широк формат на волейболната Суперлига лига през следващия сезон. Около това се обединиха мнозинството от клубовете по време на заседание, проведено с цел обсъждане на вариантите за провеждане на новата кампания. 

 

След срещата стана ясно, че елитът на българския волейбол ще включва 16 тима, като все още не е ясно кои отбори ще могат да покрият критериите за участие в Суперлигата. Тя ще се състои от първа и втора осмица. Как точно ще стане това разделение предстои да се решава тепърва.

 

Важният ден за уточняване на детайлите по провеждането на следващия сезон е 15 юни, когато ще има заседание на Управителния съвет на федерацията.

 

„16 отбора в елита е най-логичният вариант с оглед настоящата ситуация, породена от коронавируса и принудителното спиране на първенствата. С формат от две осмици в Суперлигата ще постигнем изравненост на силите и по-интересни мачове. При това положение няма да има ощетени, с оглед на това, че отборите са се борили във втората група и са имали амбиции за по-горното ниво.“

 

„Водещо при избора на този вариант са по-малкото разходи на отборите и по-голямо качество на двубоите. Ще бъде постигнато по-голямо ниво на мачовете в първата осмица и по-голяма изравненост на силите при тимовете във втората осмица, което ще доведе до интересно първенство“, заяви един от членовете на Управителния съвет Владимир Николов.


Водещо новини