Силвано Пранди събира националите на лагер през лятото

20 June 2020
Автор: start-photo.bg

Макар да няма официални мачове през 2020-а година, националният отбор по волейбол ще се събере за двумесечен лагер през лятото. Старши треньорът Силвано Пранди и помощникът му Николай Желязков селектираха 17 състезатели, които ще тренират в София между 22 юни и 15 август.

 

По програма през първите две седмици ще се наблегне само на физическата подготовка с фитнес и лека атлетика. Самият Пранди пристига в София на 5 юли и на следващия ден ще изведе тима на първа волейболна тренировка в зала „Христо Ботев”.

 

„Съжалявам, че бяха отложени всички мачове от VNL и Европейските квалификации, но това е ситуацията в световен мащаб. Трябва да бъдем търпеливи и внимателни. За мен обаче е важно да проведем този лагер, който ще ни даде възможността да поставим основите за квалификацията през януари. Също така ще видя и някои играчи, които досега не са попадали в националния отбор”, коментира италианският специалист, който за трети път бе избран за наставник на мъжкия тим.


От щаба на тима ще опитат да организират приятелски срещи за първата седмица на август, но предвид несигурната обстановка около коронавируса по-конкретна информация може да има около средата на юли. При първа възможност ще бъде предвидена и открита тренировка за медиите.

 

Състав на националния отбор: 

 

Разпределители:

 

Георги Братоев 

Георги Сеганов

Владимир Станков

 

Диагонали:


Цветан Соколов

Велизар Чернокожев

 

Посрещачи:

 

Тодор Скримов

Мартин Атанасов

Георги Петров

Аспарух Аспарухов

Гордан Люцканов

 

Центрове:

 

Алекс Грозданов

Светослав Гоцев

Красимир Георгиев

Илия Петков

Мартин Кръстев

 

Либеро:

 

Петър Каракашев

Кристиян Петров


Водещо новини