Любо Ганев: 2021-а е годината на жените!

21 June 2020
Автор: start-photo.bg

Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев посети лагера на женския национален отбор. Волейболистките тренират в Пловдив, макар че няма да имат официални мачове през тази година. Ганев определи 2021-а като годината на жените, защото България ще е сред страните, които ще приемат европейското първенство.

 

Заедно с него на срещата беше и първият вицепрезидент на централата Илия Динков, президент на шампионките в първенството „Марица“. Най-голямото събитие у нас през 2021-а е европейското за жени. Освен това нашите ще участват на Златна европейска лига, през която можем да се завърнем в Лигата на нациите.

 

„Никога повече няма да има разделение в отношението и интереса към мъжкия и женския национален отбор – гарантира Ганев. – Условията, при които отборите ще се готвят, ще бъдат идентични. Екипировката – също. Маркетингът и медийното отразяване на жените ще бъде абсолютно еднакво с това към мъжете. Повече не искам да слушам, че сме пренебрегвали нашите дами. Напротив – ние очакваме те да бъдат на най-високо ниво и за женския ни волейбол да се говори не само в Европа, но и в света през 2021 година.

От момичетата искам едно единствено – да тренират здраво, да са концентрирани върху работата си и когато дойдат големите мачове да са топ. Като президент на федерацията обещавам, че всичко, от което имат нужда ще бъде изпълнено. Надявам се да отпразнуваме подобаващо 40-ата годишнина от европейското злато. През 1981-а бяхме на върха и турнирът беше в България. Година по-рано станахме трети на олимпиадата в Москва. Целта на всички, които обичаме волейбола, е не да почитаме юбилеи. А да изградим основата, върху която ще дойдат новите триумфи. Затова накрая искам пак да подчертая – 2021-а трябва да е годината на женския ни волейбол!“Водещо новини