снимка Костадин Андонов

Поздравителен адрес от министър Кралев по повод Деня на българския олимпиец

23 June 2020
Автор: start-photo.bg

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изпрати поздравителен адрес до всичк испортисти, треньори, ръководители и приятели на спорта. Поводът е Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец.

 

За мен е удоволствие и чест да Ви поздравя по повод Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец!

 

От 1948 г. с решение на Международния олимпийски комитет на този ден целият свят чества зараждането на съвременното олимпийско движение и учредяването на Международния олимпийски комитет по идея на Пиер дьо Кубертен в Париж на 23 юни 1894 г. Тогава се взима решението за възраждане на Олимпийските игри. 

България е една от 14-те държави, участвали в първата съвременна Олимпиада в Атина през 1896 г. Благодаря на всички български спортисти и техните треньори, които са защитавали честта на нашата страна на летни и зимни олимпийски игри. Всички ние се гордеем с Вашите  победи и рекорди. И до днес Вие сте пример за най-младите ни състезатели.

 

2020 г. се оказа голямо изпитание за целия спортен свят. Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август тази година, но поради пандемията от коронавирус Олимпиадата бе отложена за лятото на 2021. Това бе правилното решение, защото здравето на атлетите е по-важно от всичко!

 

Искам да пожелая успех на всички наши олимпийци! През изминалите трудни месеци за цялото общество Вие показахте, че сте отговорни граждани и големи личности, които могат да бъдат морална и духовна опора на нацията. Сигурен съм, че полагате големи усилия, за да се  подготвите по най-добрия начин и да представите достойно България на Олимпиадата догодина. За атлетите ни, на които предстоят битки за квоти, убеден съм, че Вие можете и ще дадете всичко от себе си, за да изпълните най-голямата мечта за всеки спортист – участието на Олимпийски игри.

 

Пожелавам на всички наши спортисти здраве и бъдещи успехи!

 

Честит празник!

Водещо новини